Edelstenen- Zen&Ziel

Edelstenen

Inleiding- Wat doen edelstenen?

Al duizenden jaren worden de magische krachten van edelstenen in allerlei culturen ingezet.

In China, Egypte, maar ook de Sjamanen gebruikten edelstenen bij hun ceremonieën en rituelen. 

Alles is energie en heeft dus een eigen trillingsfrequentie, zo ook de edelstenen. Elk soort trilt op hun eigen golflengte. Een edelsteen bestaat dus uit een energetische trilling.

Wanneer een edelsteen in contact komt met het lichaam, wordt de energetische trilling van de steen door het lichaam overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen.  Hierdoor kan een disbalans in het lichaam hersteld worden.

Daarnaast bestaat elke steen uit één of meerdere mineralen.

Naast de energetische trilling die er plaatsvindt, worden ook de mineralen opgenomen in de huid. 

Door energetische trillingen kunnen ook ruimtes zoals een slaapkamer als het ware geheeld worden door de wisselwerking tussen de steen en de trilling in de desbetreffende ruimte.

 

Chakra-balancing met edelstenen.

Vanuit de Indiase cultuur zijn er 7 hoofdchakra's vastgesteld. De chakra's zijn verdeeld op de middellijn van je lichaam en verdelen de energie vanuit dat punt. Aangezien alles uit energie bestaat is er continu een energiestroom vanuit het kosmos en vanuit de aarde die door het lichaam stroomt. Als de energie goed kan stromen dan wordt alles in het lichaam voorzien van de juiste hoeveelheid energie wat zorgt voor balans. Soms ontstaat er een blokkade, waardoor de energie niet goed door kan stromen. Als dit gebeurt kan je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uit balans raken.

De chakra's hebben volgens de meest gangbare theorie hun eigen energieniveaus en daarmee hun eigen kleur. 

Tijdens een chakra- balancing kunnen edelstenen ingezet worden om de chakra's weer in balans te krijgen, waardoor de energie weer goed verdeeld wordt in het lichaam.