Reiki- Zen&Ziel

Reiki
Reiki

Inleiding

"He, hoe kan dat nou? Op de open wond zit nu een dun korstje"

Dit zinnetje is afkomstig van een nuchter familielid van mij. De hond van mijn ouders had een open wond op zijn voorpoot. Hij likte daar steeds aan, dus deze bleef open.  

Ik had op dat moment net mijn eerste dag achter de rug bij Het Nederlof Reiki-instituut in Amsterdam. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik kijken wat Reiki kon doen voor de poot met open wond. Voorzichtig pakte ik de poot en keek goed of hij het wel wilde. Hij stond het toe en na 10 minuten Reiki was er zowaar een dun korstje ontstaan. 

Dit is een voorbeeld waar je direct kan zien wat er met Reiki mogelijk is.

 

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse geneeswijze, een spirituele manier van helen. De Japanse naam is Usui Shiki Ryoho en in het Nederlands wordt dit aangeduid als het Usui Reiki-systeem.  Reiki is op verschillende manieren te vertalen, maar de meest gangbare is de Universele levensenergie/ de kracht waar alles uit bestaat. De Reiki-energie is een spirituele kracht die er altijd al geweest is; ze is zowel permanent om ons heen alsmede de energie waar wij allen uit bestaan. Het enige wat ontbrak was de mogelijkheid om deze energie daadwerkelijk te kunnen gebruiken voor de heling van onszelf en anderen. 

Reiki is een liefdevolle manier om te kunnen helen door middel van handoplegging.

Dit kan op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Reiki doet wat voor jou op dat moment het beste is. ( Bron: "Het Complete Handboek Reiki" van Sunny Nederlof en Bas Buis)

Je maakt als het ware contact met de Universele levensenergie en wordt een 'doorgeefkanaal' waardoor de Reiki-energie stroomt.

 

Het Usui Reiki-systeem is ontdekt door Mikao Usui. Mikao Usui is geboren op 15 augustus 1865 in het kleine dorpje Taniai. Via inwijdingen heeft hij dit doorgegeven aan o.a. Hayashi. Deze gretige leerling werd de opvolger van Mikao Usui. Na Hayashi, werd Takata de opvolgster en  daarna Furumoto de kleindochter van Takata. De mensen waar ik Reiki-inwijdingen heb mogen ontvangen ( Sunny Nederlof en Bas Buis) hebben onderwijs gekregen van Furumoto.

 

Waar kan Reiki bij helpen?

Zoals ik al eerder beschreef kan Reiki helpen op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het doet wat voor jou op dat moment het beste is. Bij alle lichamelijke, mentale en emotionele klachten kan Reiki helpen ; genezen of ter ondersteuning.

Om een paar voorbeelden te noemen: Verkoudsheidsklachten, rug/nekklachten, hoofdpijn, migraine, immuunsysteem, blessures en stress-gerelateerde klachten. Uit ervaring weet ik dat je door Reiki sneller herstelt na een operatie.

Daarnaast kan het ook helpen om emotioneel en spiritueel te groeien. Na een volledige behandeling breng je jouw totale wezen in een grotere staat van balans; blokkades verdwijnen, waardoor alles beter zal stromen. Hierdoor zal je op spiritueel, mentaal, emotioneel én fysiek niveau beter functioneren.

Reiki op afstand

Reiki kan ook heel goed op afstand gegeven worden. Door middel van een foto, naam en woonplaats komt de Reiki daar waar het moet komen. Ik heb al veel mensen en dieren op afstand van hun klachten afgeholpen. Het blijft elke keer weer wonderlijk, maar het werkt!

 

Een enkele Reikibehandeling is geschikt als je komt ter ontspanning, ter kennismaking of als korte ondersteuning in je dagelijks leven. Mocht je met grotere vraagstukken zitten, dan raad ik je een Reiki-pakket aan.  Het Reiki-pakket bestaat uit 4 behandelingen die kort na elkaar gegeven dienen te worden.  Meestal is dit voldoende om de klachten te verhelpen. Dit is mede afhankelijk van de complexiteit en duur van uw klachten.

 

 

 

Reiki